Adrasan, Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı bir belde. Antalya Körfezi’nin batısındaki en uç noktası. Çevresi çam ağaçları ile kaplı ilginç bir koya sahip. Adrasan ismi Rumca'dan geliyor ve belde yeni adıyla Çavuş Köy olarak da tanınıyor.
Sırtını Beydağları'na dayamış olan koyun zemini kum ve denizi sığ. Adrasan'ın kapalı koyu, geniş ve uzun bir kumsala sahip. Her yerinden denize girme olanağı var. En önemlisi güneş denizden doğuyor. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte denizden birden bire yükselen güneş görülmeye değer.
Çevre gezilerine meraklı olanlar için Olympos antik kenti, sönmeyen ateşiyle mitolojik dağdaki Yanartaş, en yakın gezi yerleri. Ulupınar’da alabalık, Tahtalı Dağı’nın eteğindeki Beycik Köyü’nde mangal yakmanın ve Teleferikle 2 bin 365 metrelik zirveye çıkmanın keyfi bir başka. Trekking tutkunları, antik Likya Yolu’nun en güzel etaplarından birisi olan Gelidonya Feneri - Adrasan arasını muhteşem manzara eşliğinde yürüyebilirler. Sakinlikten hoşlananlar için iyi bir seçim olan Adrasan'ın berrak sularında denize girmek ve güneşlenmenin yanında, çevre koylara ve adalara tekne turları yapmak ta seçenekler arasında.
Olimpos'a karadan ulaşım yaklaşık 10 kilometre.. Tekne turları ile de Olimpos’u görebilirsiniz. Karadan Olimpos Sahiline ulaşmak isterseniz gişeye ücret ödüyorsunuz. Olimposta pansiyonlardan sahile kadar yaklaşık 3 kilometre yürümek gerekiyor. Aynı sahilden Çıralı Sahil şeridine de ulaşabiliyorsunuz. Yanartaş, diğer ismi ile Çıralı, Adrasan'a geldiğinizde gitmenizi önereceğim yerlerden biri. Adrasan'a yaklaşık 30 km. mesafede. Yeraltındaki metan gazının kaya çatlaklarından çıkarken tutuşmasıyla ilginç bir görünüm ortaya çıkıyor. Yalnız zirveye tırmanmak için 20 dakika kadar basamakları tırmanmanız gerekiyor. Bir de giderken yanınızda el feneri veya kafa feneri bulundurmanız uygun olacaktır. Havanın kararmasıyla alevler daha da gizemli görünüyorlar. Çevredeki yaylalarda yaşayan yörüklerden, kendi ürettikleri tulum peyniri, tereyağı, kokulu portakal balı ve köy yumurtası temin edebilirsiniz.